Viralni marketing

Viralni marketing je jedna od najdelotvornijih marketing tehnika. Podrazumeva da reklamu prenose sami korisnici proizvoda.

Hotmail je bio pionir viralnog online marketinga. Poruka svakog korisnika Hotmail adrese na dnu je sadržala promotivni tekst: „Nabavite svoj privatni, besplatni e-mail na http://hotmail.com.“. U to vreme, bio je to potpuno inovativan način reklamiranja.

Danas je online oglašavanje zastupljeno u svim sferama interneta. Popularne društvene mreže okupljaju veliki broj korisnika, te na taj način omogućuju da se reklama širi ogromnom brzinom.

U kolokvijalnom govoru, viralni marketing mogao bi se označiti kao „internetska usmena predaja“, odnosno pojava „od usta do usta“, a mnogi ga nazivaju i virusem modernog društva. Predstavlja odlično sredstvo za širenje pozitivnih utisaka o vašim proizvodima i uslugama (u skladu sa izrekom „Dobar glas daleko se čuje“), ali treba biti pažljiv jer je tanka granica do spama (u skladu sa nastavkom izreke „…a loš još dalje“).

Zatrpavanje korisnika velikim brojem neželjenih poruka donosi samo nepovoljne utiske. Zbog toga je važno da se pre upotrebe viralnog marketinga sadržaj poruke i njena učinkovitost testiraju na fokus grupi.

Efikasnost viralnog marketinga potvrđena je na brojnim primerima. Međutim, treba imati u vidu da ova tehnika neće doneti rezultate u promociji beznačajnih i osrednjih prizvoda. Ako nudite nešto nesvakidašnje, poseban ili revolucionaran proizvod koji će privući korisnike, viralni marketnig je moćno sredstvo za sticanje slave.

Iz naše ponude usluga viralnog marketinga, možemo izdvojiti sledeće:

 

Šta je viralni marketing i zašto je bitan?

 

Ukoliko je Vaša viralna kampanja dobro i pažljivo odrađena, dobićete nekoliko realnih i opipljivih rezultata u jako kratkom roku. Predočićemo Vam neke od njih:

  • Možete doći do medija, koji na kraju mogu i pisati o vama i mogu podeliti linkove ka Vašem web sajtu, što je korisno i u slučaju PR marketinga i u slučaju SEO optimizacije.
  • Ukoliko korisnici društvenih mreža budu delili link ka Vašoj stranici, to će doprineti većoj poseti, a samim tim i većem rejtingu i boljoj poziciji Vašeg sajta na pretraživačima
  • Dopiranje do što većeg broja korisnika će Vam olakšati građenje brenda.

 

Naša agencija će za Vas pažljivo kreirati kampanju za Vaše proizvode i usluge i povećati prisustvo Vašeg brenda, tako da ćete se izdvajati od konkurencije.

Pišite nam:

Pišite nam