Dizajn web aplikacije

Dizajn web aplikacije

 

Razvoj i dizajn aplikacija

Dizajniramo i pravimo obične (native), web ili hibridne kastomizovane aplikacije, dovedene do savršenstva, za startup projekte i preduzetnike koji su već u poslu. Bilo da je cilj prodaja proizvoda, saradnja, širenje vesti ili prodaja same aplikacije kao proizvoda, svaka aplikacija podleže istoj strategiji širenja i istraživanju kao web projekti.

 

Web sajtovi protiv web aplikacija

Krajnji ciljevi dizajniranja web aplikacije, bilo da je namenjena korisničkoj ili internoj upotrebi, u mnogome se razlikuju u zavisnosti od prioriteta našeg sajta. Da pokušamo da pojednostavimo to, web sajtovi služe potrošnji, dok su aplikacije namenjene interakciji. Web aplikacije imaju frekventnu upotrebu i zahtevaju snažnu intuitivnu funkcionalnost, i za njih je tipično da imaju jedinstven tačno određen fokus. Web sajtovi, međutim, mogu da budu posećeni možda samo jednom i imaju veoma ograničene mogućnosti za ostavljanje snažnog prvog utiska. Najčešće su web sajtovi napravljeni tako da korisnicima omoguće pristup informacijama i da ih dovedu do tačke konverzije, dok se aplikacije koriste kao alati za obavljanje određenih zadataka.

 

Sve se vrti oko korisničkog interfejsa

Kada je dizajn aplikacija u pitanju, sve se vrti oko korisničkog dizajna. Mi dizajniramo raznovrsne, intuitivne korisničke interfejse fokusirane isključivo na krajnjeg korisnika i njegovo emocionalno povezivanje sa aplikacijom. Isuviše često web aplikacije i softver predstavljaju korisniku sve alate koji će mu ikada biti potrebni, i to sve odjednom kroz gusto napakovane menije, ribone, dropdown-e i sl. Uporedite to sa razlikom između Microsoft Word-a i Photoshop-a. Otvorite Word i videćete sve alate koji su vam na raspolaganju, spremne za upotrebu. Međutim kada otvorite Photoshop (ili bilo koju od Adobe CS Suite aplikacija) nailazite isključivo na relevantne informacije, usaglašene sa vašim posebnim zadatkom.

  • Analiziramo potrebe klijenata i korisnika
  • Naše aplikacije imaju jasnu strukturu koja omogućava jednostavno i lako upravljanje sadržajem
  • Optimizujemo web aplikacije za mobilne uređaje i pretraživače.
  • Programski jezici koje koristimo – Java, Php, C#,C++, ASP .NET.
Web aplikacije postale su neophodni deo svakog ozbiljnog poslovanja. Pomoću njih se obavljanje posla znatno ubrzava, možete se posvetiti većem broju klijenata za kraće vreme, a pri tome je bezbednost podataka podignuta na viši nivo. Time se omogućava uspešnije poslovno planiranje, bez nepotrebne papirologije.

Značajna prednost jeste što niste vezani za kancelariju prilikom obavljanja posla, uz pomoć web aplikacija, pristup poslu je omogućen sa bilo kog prenosivog uređaja (laptop, notebook, tablet, mobilni telefon). Mobilnost je jedna od najvećih težnji savremenog doba.

Pri izradi aplikacija, potrebno je optimizovati ih za istovremen rad velikog broja korisnika. Zbog toga je vrlo važno da ne dolazi do kočenja, prekida rada i grešaka u sistemu. Kvalitetne aplikacije karakteriše izuzetna brzina izvršavanja.

Koju ćete tehnologiju izabrati za dizajniranje – zavisi od potreba same aplikacije. Mi ćemo vam pomoći pri stručnom izboru da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti.

Java Web tehnologije najbolje su za izradu web portala i aplikacija kod kojih se korisnik mora registrovati u određeni sistem uz pomoć lozinke i korisničkog imena. Sistem koji se razvija karakteriše jak stepen sigurnosti. Ove tehnologije takođe odlikuje i privlačan grafički interfejs, kao i brzina izvršavanja.

Php Web tehnologije koriste se za web sajtove i aplikacije sa javnim pristupom svim korisnicima. Karakteriše ih izuzetna brzina učitavanja stranica i interakcije sa korisnicima. Svi poznati provajderi ih podržavaju i zato se ističu kao najbolje rešenje za ovaj tip aplikacija i sajtova.

ASP.NET je najpoznatiji framework za izradu web aplikacija. Razvio ga je Microsoft. Podržavaju ga gotovo svi hosting provajderi, te je pogodan i za veće i za manje aplikativne sisteme i web sajtove.

C++ desktop aplikacije nenadmašive su što se tiče brzine izvršavanja i optimalnog korišćena resursa.

Java desktop aplikacije ističu se po tome što svaka razvijena aplikacija radi na svakom poznatom računarskom operativnom sistemu (nije potrebno prilagođavati je).

C# programski jezik najefikasniji je za brz razvoj desktop aplikacija za Windows operativni sistem. Zbog zastupljenosti Windowsa, brzine izrade aplikacija i odlične tehničke dokumentacije, C# je verovatno najpopularniji savremeni programski jezik.

Pišite nam

Pišite nam

Veb dizajn: 6 profesionalnih saveta za bolji veb-sajt

Veb dizajn: 6 profesionalnih saveta za bolji veb-sajt

Vaš veb-sajt je srce vašeg onlajn prisustva i predstavlja prvi i najvažniji utisak koji će vaš biznis ostaviti na novog kupca. Veb dizajn igra veoma važnu ulogu u tome da taj utisak bude što bolji. Ako sajt ima loš dizajn, on neće privlačiti lidove, već će oni...

Najbolje i najpopularnije WordPress svih vremena

Najbolje i najpopularnije WordPress svih vremena

Ako ste u potrazi za najboljom Wordpress temom, koja će se slagati sa vašim željama, misijom i vizijom brenda, a istovremeno će i učiniti sajt lepšim i funkcionalnijim- ovo je tekst koji bi trebalo da pročitate. Sa više od 10.000 tema na raspolaganju, za nekog ko je...