Održavanje web sajta

Kvalitetno izrađen sajt je odličan početak Vašeg predstavljanja u svetu interneta, ali tu se posao ne završava. Da bi postigao uspeh I zadržao se na vrhu lestvice, sajt je potrebno redovno održavati.

Web stranice sa zastarelim informacijama čija funkcionalnost ne prati (sve brži) korak modernog doba svakako neće privući dovoljno posetilaca. Ukoliko se ne radi na pozicioniranju kod Google pretraživača, sajt konstantno pada na nižu poziciju I vremenom postaje nevidljiv, a samim tim I beskoristan.

Zato je potrebno kontinuirano unapređivanje aplikacija, skripti I baza podataka, unos novih  informacija, poboljšanje sigurnosti, kao i osvežavanje sadržaja.

Mi Vam nudimo profesionalno održavanje sajta. To može biti po potrebi ili redovno, u zavisnosti od dogovora.

Šta podrazumeva održavanje web sajtova?

  • Menjanje postojećeg sadržaja i kreiranje novog
  • Hosting
  • Održavanje softvera
  • Internet marketing, nastup Vaše kompanije na društvenim mrežama
  • Pisanje blogova
  • Optimizacija sajta za pretraživače (SEO – Search Engine Optimization)
  • Usluge dizajna (dizajn statičkih i dinamičkih stranica, banera)
  • Tehnička podrška
  • Usluge kodiranja
  • Konsultacije i saveti.

Zašto je bitno redovno održavanje web sajtova?

Internet sajt je ogledalo Vaše firme i Vašeg posla i zato je jako bitno da sajt prati web trendove i da se redovno održava, jer će na osnovu Vašeg web sajta, sami korisnici doći do utiska o poslovanju Vaše kompanije. Kada bi recimo korisnik sajta video da poslednja vest i informacija na njemu datira iz 2009. godine, logičan zaključak na osnovu toga bi bio da je firma neaktivna ili vrlo verovatno zatvorena, ili da posao ne ide baš najbolje. Ispod ćemo Vam nabrojati nekoliko pozitivnih strana redovnog ažuriranja web sajta.

Pojačava se bezbednost.

Kao i svi sistemi i Vaš web sajt je podložan zastarevanju, kvarovima, hakerskim napadima. Zastareli sajtovi koji se ne ažuriraju često su podložniji hakerskim napadima, tako da postoji velika verovatnoća da neko zlonameran iskoristi “slabosti” Vašeg sajta i da obori sajt, prisvoji ili zloupotrebi podatke sa njega, zloupotrebi privilegije. Redovnim održavanjem sprečavate mogućnost hakerskih napada i činite Vaš sajt otpornijim i samim preventivnim delovanjem činite da Vaš sajt normalno funkcioniše.

 

Zamenite stari dizajn novim i modernijim

Trendovi web dizajna, dizajna korisničkog interfejsa, kao i samo korisničko iskustvo (UI i UX) se menjaju iz dana u dan. Zato je jako bitno da često ažurirate, redizajnirate Vaš web sajt u skladu sa najnovijim web trendovima, u cilju da ga učinite što prijatnijim i lakšim korisnicima za korišćenje. Na taj način ćete ostaviti utisak kompanije koja drži korak sa vremenom i brine o zadovoljstvu i pozitivnom iskustvu svojih korisnika.

 

Menjanje zastarelih informacija novim

Svima se bar jednom desilo da su na web sajtu određene firme potražili adresu, broj telefona, mail za kontakt, cenovnik ili neku drugu informaciju koja, usled neredovnog ažuriranja i održavanja nije bila tačna. To je svakako nešto što niko ne želi, a redovnim održavanjem možete informisati vaše korisnike o svim promenama, novim akcijama, novim cenama, popustima i na taj način učinite da Vaši korisnici budu informisani i u toku sa svim promenama u poslovanju kompanije, a samim tim i zadovoljniji.

 

Bolja pozicioniranost na pretraživačima.

Velika je šteta kada dobar sajt “odumire” i nestaje sa pretraživača, samo zato što nije dovoljno održavan. Bez redovnog održavanja, sajt postaje nevidljiv i samim tim potpuno beskoristan. Redovno održavanje Vašeg sajta garantuje veću  interakciju sa korisnicima, posetu, što donosi i bolji rejting i pozicioniranost na pretraživačima.

 

 

 

 

 

 

Pišite nam

Pišite nam

ili pozovite: +381 64 17 39 157

Veb dizajn: 6 profesionalnih saveta za bolji veb-sajt

Veb dizajn: 6 profesionalnih saveta za bolji veb-sajt

Vaš veb-sajt je srce vašeg onlajn prisustva i predstavlja prvi i najvažniji utisak koji će vaš biznis ostaviti na novog kupca. Veb dizajn igra veoma važnu ulogu u tome da taj utisak bude što bolji. Ako sajt ima loš dizajn, on neće privlačiti lidove, već će oni...

Najbolje i najpopularnije WordPress svih vremena

Najbolje i najpopularnije WordPress svih vremena

Ako ste u potrazi za najboljom Wordpress temom, koja će se slagati sa vašim željama, misijom i vizijom brenda, a istovremeno će i učiniti sajt lepšim i funkcionalnijim- ovo je tekst koji bi trebalo da pročitate. Sa više od 10.000 tema na raspolaganju, za nekog ko je...