Optimizacija sajtova za pretraživače

Potrebna Vam je dobra pozicija na internetu? Pozovite nas!

Da bi sajt ispunio svoju funkciju, neophodno je da bude posećen. Jedna od ključnih stvari uspeha jeste održavanje dobre pozicije na pretraživačima. Nije dovoljno samo napraviti kvalitetan sajt, atraktivnog dizajna i zanimljivog sadržaja. Sajt je potrebno dobro pozicionirati da bi što više korisnika došlo do njega. Prilikom potrage na internetu za određenim proizvodom ili uslugom, korisnici kucaju ključne reči u pretraživače (Google, Yahoo, MSN, Bing, Ask…). Prema istraživanjima, 75% korisnika neće gledati dalje od prve strane razultata na pretraživaču, a čak 90% ne ide dalje od treće strane. Shvatate onda zašto je važno da vaš sajt bude na visokom mestu.

Prema statistici, više od 85% celokupnog svetskog udela u pretragama uzima Google. Zato se Google i koristi kao sinonim za svako pretraživanje informacija na internetu, kao i za optimizaciju sajtova i pozicioniranje.

Pri izradi web sajta, optimizacija za pretraživače mora biti pravilno urađena. Vrši se kodiranje celokupnog sajta. Najpre se istražuje koje su ključne reči i izrazi vezani za vaše poslovanje, proučavaju se konkurentske firme, a potom se pristupa postavljanju ključnih reči u kod, sajt se prijavljuje na pretraživače i obavlja se dugoročni razvoj linkova. Nakon toga se prati posećenost sajta i, ako je potrebno, povećava se pomoću podizanja rangiranja sajta na pretraživačima.

Pravi rezultati rangiranja vidljivi su nakon nekoliko meseci. Od veličine sajta i jačine konkurencije, zavisi koliko će rada biti uloženo u optimizaciju i koliko će vremena proći do stvarnih rezultata.

Da bi Vaš sajt bio što posećeniji, uradićemo sledeće za Vas

  • SEO optimizacija stranica
  • Pisanje optimizovanih tekstova
  • Optimizovane slike i video sadržaj
  • Optimizacija adrese stranica (URL)
  • Optimizacija za mobilne uređaje
  • Brže učitavanje stranica
  • Praćenje i analiza

Zašto je SEO optimizacija važna?

 

Seo (Search Engine Optimization) optimizacija se bavi pitanjem “kako da vaš sajt bude što bolje pozicioniran na pretraživačima”. Istraživanja su pokazala da se veliki procenat istraživanja završava na prvoj stranici google pretraživača, tako da ukoliko je vaš sajt pozicioniran na prvoj ili bar drugoj stranici pretraživača, to je garancija da će biti viđen. Ukoliko dozvolite da uporedim – prva strana google-a vam je poput reklame na televiziji u udarnom terminu.

Seo optimizacija spada u deo takozvanog “dozvoljavajućeg marketinga (permision marketing)”. Reklame, baneri, bilbordi često, u cilju prezentacije svojih proizvoda i usluga, mogu ljude ometati u svojim aktivnostima, gledanju filma, utakmice, surfovanju po internetu i mogu sužavati fokus samog korisnika (interupt marketing – prekidajući marketing). Seo optimizacija ne prekida korisnike ni u čemu, jer korisnici traže određenu uslugu ili proizvod i ukoliko je Vaš sajt pravilno optimizovan, korisnici će doći do vas. Tako da ćemo biti slobodni da kažemo da je Seo optimizacija podjednako bitna, ako me i bitnija od skupocenih bilborda, plakata ili plaćanja termina za reklamu na televiziji ili radiju.

Ukoliko ste zainteresovani, ili imate pitanja o našoj usluzi Seo optimizacije, kontaktirajte nas  i odgovorićemo Vam u najkraćem roku.

 

 

Pišite nam

 

Pišite nam

Da li redizajn veb-sajta utiče na SEO?

Da li redizajn veb-sajta utiče na SEO?

Ako se pitate da li će redizajn vašeg veb-sajta uticati na njegovu optimizaciju, odgovor je ukratko DA. Veb dizajn je ključni faktor za rangiranje, iako ga povremeno potcenjuju. Dakle, veb dizajner mora raditi na sajtu zajedno sa stručnjakom za SEO kako bi redizajn...