Izrada newslettera

Izrada newslettera

E mail newsletter može biti odličan način da svoje korisnike obaveštavate o novinama iz vašeg poslovanja.

Kada kreirate imenik sa adresama korisnika koji su zainteresovani za vaše poslovanje, newsletter je idealan način da pokušate da angažujete te korisnike. Postoji mnogo alata koji mogu slati mailove velikom broju korisnika, najpoznatiji među njima je mailchimp. Mailchimp je besplatan servis uz pomoć koga možete slati 2000 – 12000 mailova mesečno. Ukoliko želite više mailova, neophodno je doplatiti.

 

Mailchimp je skup alata, koji vam omogućava kreiranje newslettera bez znanja dizajniranja i kodiranja, nešto nalik na WordPressove i Blogspotove email newslettere. Tako da izrada newslettera može biti laka, čak i nekome ko nema znanje web programiranja. Mailchimp može dodati logo sa websajta i dodati šablonu koji koristite za newsletter.

 

Takože možete birati šablone koji se nalaze na sajtu, a i možete svoj nalog povezati sa Twiterom, Facebookom i ostalim društvenim mrežama. Takođe može dodati iskačujuće prozore, koji će podsećati korisnike da vas prate na društvenim mrežama, čim dobiju mail od vas. Takođe jako bitan dodatak kod mailchimpa je taj da možete sami odlučivati da li će se mailovi slati na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou.

Iz naše ponude usluga viralnog marketinga, možemo izdvojiti sledeće:

 

E – Mail marketing, kao svi ostali aspekti viralnog marketinga zahtevaju od vas da zainteresujete publiku. Ne možete puniti sandučiće vaših korisnika i očekivati povećanje prodaje. Morate obezbediti nešto što će biti interesantno i korisno vašim korisnicima. Šaljite im informacije o akcijama, promo kodove za online kupovinu, besplatnu dostavu ili samo dodajte “pomenite nas i dobićete popust od 20%”.

 

Razmislite o učestanosti slanja mailova. Jednom mesečno je minimalni intenzitet, ali ukoliko se bavite prodajom ili posedujete restoran, bar, onda se preporučuje slanje od jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje. Kao što smo već pomenuli, nemojte slati newslettere koji ne sadrže nešto što će biti korisno samom korisniku. Najbitnije, neka mailovi budu kratki, sažeti i dopadljivi. Dosadan, dugačak email, verovatno neće biti pročitan. Zapitajte se, kako bi ste vi reagovali da vidite mail slične sadržine u vašem sandučetu.

 

Korišćenje servisa kakav je Mailchimp možete dobiti kredibilitet za vaše blog postove. Korisnici neće imati uvek naviku da posećuju vaš blog, tako da je korisno da ih jednom ili dva puta mesečno podsetite na nove postove koji su objavljeni u međuvremenu. Na taj način će korisnici ponovo posetiti vaš blog i on će ostati na njihovoj listi rado posećenih sajtova.

 

Ukoliko ste spremni, Mailchimp nudi kompletan vodič za korišćenje koji je dostupan na njihovoj zvaničnoj stranici. Ukoliko želite da se bavite izradom newslettera i viralnim marketingom, naša agencija je tu da vam pomogne. Imamo iskustvo u kreiranju kampanja za mail marketing za naše klijente i tu smo i za vas. Kontaktirajte nas i uverite se u naš kvalitet.

 

Pišite nam:

Pišite nam

ili pozovite: +381 64 17 39 157

Šta je ove godine aktuelno u oblasti internet prodaje?

Šta je ove godine aktuelno u oblasti internet prodaje?

Već znamo da je internet kupovina u Srbiji, ali i svetu, doživela neverovatnu ekspanziju poslednje dve godine čemu su znatno doprineli globalna pandemija koronavirusa, rad od kuće i lockdown. Za sada je odnos online i offline kupovine pola-pola, ali se očekuje da će...