U poslovnom svetu gde je izbor između custom-made rešenja i već predefinisanih glavna tema- vi se potrudite da izaberete najbolje za sebe i donesete pravu odluku. Iako oba rešenja imaju i pozitivne i negativne strane, čini se da custom-made rešenja ipak odnose pobedu u ovoj debati. Činjenica da, poznati brendovi i velike kompanije, već imaju posebno kreirana softverska rešenja govori u prilog ovom odabiru. A kako biste odabrali najbolje rešenje za vašu kompaniju pročitajte naš blog u kome ćemo navesti nekoliko razloga za odabir custom-made rešenja.

A pre nego što navedemo razloge za odabir custom-made rešenja, hajde da se podsetimo šta znače ovakva rešenja i šta donose sa sobom, kao i šta su standardna, već ponuđena rešenja sa tržišta. Predefinisana rešenja su tu da se na standardizovan i uopšten način bave procesima na veb-sajtu u okviru određene industrije. Ona pomažu kompanijama u određenim industrijama da na lak i jednostavan način kreiraju veb-sajtove za sebe.

S druge strane, tu su custom-made rešenja, koja su jedinstvena- kreirana po merama i u skladu sa potrebama klijenta. Ovakvi softveri pružaju pojedinačnim biznisima niz opcija, poput:

  • Prilagođavanja i personalizovanja standardizovanih softvera, kako bi kompanijski veb-sajt ili druga softverska rešenja bolje uklopila u specifičnosti biznisa,
  • Kreiranje personalizovanog interfejsa,
  • Kreiranje unikatnog softvera, u potpunosti prilagođenog potrebama kompanije.

5 ključnih razloga zbog kojih ćete izabrati custom-made softversko rešenje

1. Custom-made rešenje je mnogo isplativije na duge staze

Svakako na početku, za dizajniranje unikatnog softverskog rešenja treba platiti više, ali na kraju se ispostavi da ste uštedeli mnogo novca. Kako to? Jednostavno je, kod predefinisanih rešenja uvek treba doplatiti još nešto– licence ili plugin-ove ukoliko želite da koristite neku nadogradnju osnovnog rešenja. Tako, na primer, neke WordPress teme i plugin-ove je moguće dobiti free, dok za neke treba dodatno platiti. A takođe vi plaćate i za neke funkcionalnosti koje uopšte neće biti korisne vašem biznisu, dok kod custom rešenja to nije slučaj. Ona su kreirana po vašim potrebama i nećete morati da ih menjate godinama.

2. Custom-made software povećava produktivnost

Kada je softver kreiran tako da odgovara vašim precizno definisanim potrebama, onda će i tim koji radi sa njim znatno brže i mnogo preciznije obavljati svoje zadatke. Umesto da se bore sa funkcionalnostima koje ne razumeju ili nisu dovoljno efikasne za obavljanje zadataka na veb-sajtu, bolje je da se okrenu custom rešenjima koja imaju sve organizovano na jednom centralnom mestu. Na taj način će zadaci biti obavljeni brže, a zaposleni će biti zadovoljni što mogu lako da upravljaju procesima na sajtu.

3. Custom software pomaže kompaniji da raste i razvija se u skladu sa svojim željama i potrebama

Kada kompanija koristi custom-made software, vi i developer ste u stalnoj komunikaciji oko toga šta želite i šta vam je potrebno kako bi sve funkcionisalo savršeno. Tako da ukoliko su vam potrebna neka podešavanja ili prilagođavanja na sajtu, možete ih lako dobiti, kada kontaktirate vašeg developera. Nećete morati da čekate da se neko seti da vam je potrebna još neka funkcionalnost, već će je za vas kreirati i dodati vaš developer.

4. Custom softver može da se dizajnira tako da se dobro uklapa i sa drugim softverima

Vaš softver može da se dizajnira tako da bude kompatibilan sa drugim aplikacijama i programima, koje vaša kompanija već koristi. I to je jedna od osnovnih razlika u odnosu na standardna rešenja na tržištu. Custom rešenja su tu da se prilagode za specifičnu upotrebu i budu od koristi kompaniji kako bi se ona predstavila na najbolji način. A kako bi vaš sajt osim funkcionalnosti imao i privlačan izgled, važno je da pročitate naših 6 profesionalnih saveta za bolji veb-sajt.

5. Rešenje rađeno na osnovu potreba kompanije donosi prednost i odnosu na konkurenciju

Uz rešenje koje je rađeno prema potrebama kompanije, vaš biznis će imati uspešan i funkcionalan veb-sajt. Ako to još uvek nije slučaj, uvek možete da nas kontaktirate da se pozabavimo njime ili ako je njegova brzina u pitanju, pokušate da implementirate neke od naših saveta za ubrzanje rada vašeg veb-sajta.

Custom veb-sajt će doneti bolje funkcionalnosti, koje će vaši kupci ceniti, posebno ako imate e-commerce online prodavnicu i želite rast konverzija. Uz ovakav veb-sajt, bićete u mogućnosti da ponudite nove proizvode i usluge, čime ćete se izdvojiti u odnosu na konkurenciju. Kupci će biti zadovoljni ponudom i novim funkcionalnostima, a vi ćete biti inspiracija konkurenciji da i oni napreduju.

Kada smo već kod konverzija, obavezno pročitajte naš blog o 3 činjenice koje imaju najveći uticaj na rast konverzija i koje vam mogu biti od pomoći da unapredite vaš online biznis. Jedna od tih funkcionalnosti je mišljenje drugih kupaca predstavljeno kroz recenzije, koje mogu biti posebno istaknute, dizajnirane i postavljene na pravo mesto gde će ih kupci lako videti i gde će na njih uticati.

Za kraj, ako razmišljate da li treba da uložite novac u custom-made rešenje ili da kupite neko već postojeće na poznatim platformama za kreiranje veb-sajtova, mi vam još jednom preporučujemo da se odlučite za prvu opciju. Nadamo se da su vas naši argumenti ubedili u to i da ćete u nama pronaći i sigurnog partnera za kreiranje uspešnog veb-sajta za vaš biznis.