+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

Kada projekat počne, jako je bitno da agencija razume značaj animacije u dizajnu interfejsa, zato što rad dizajnera može doprineti uspehu projekta generalno Jen Go.

Prilikom početka rada na web sajtu, dizajneri se susreću sa mnogim izazovima. Postoji i posebna grana dizajna – dizajniranje animacija i nekih pokreta Download Minecraft 1.5.3 apk. Na prvi pogled deluje da je taj posao sekundaran i da nema mnogo udela u samom projektu, ali je sa druge strane jako bitno napraviti lepe animacije, koje će angažovati korisnika Ms Office 2013 genuine. Šta je lepa animacija?

Nažalost, mnogi development profesionalci animaciju smatraju minornom i dekorativnom. Posmatranje animacije kao nešto što je lepo, je jako teško shvatiti ozbiljno Download Torchlight2. Zapravo, animacija je suštinski deo procesa komunikacije sa korisnikom i razumevanja interaktivnog projekta.

Mi koristimo HTML za prikazivanje informacija i prezentovanje poruke korisnicima, ali nam animacija pomaže da radimo obe stvari bolje Download one piece mobile games. Zamislite animaciju kao vodič koji korisnicima daje informaciju o istorijatu vašeg web sajta i samim tim sprečava eventualna zbunjivanja. Pomaže korisnicima da se orjentišu u okviru samog interfejsa, da ojačaju svoj vizuelni utisak Londonfield.

 

 

izrada-web-sajta-upotreba-animacija

 

 

Ljudski mozak i oko su projektovani tako da više pažnje obraćaju na pokretljive objekte i to je refleksna pojava kod ljudi 마리아디비 다운로드. Mađioničari uz pomoć pokreta izvode trikove. Uz pomoć animacije možemo videti kretanje nekog objekta. Kretanje nije nikako suvišan detalj, samo može poboljšati korisničko iskustvo ukoliko je pametno i skladno odrađeno visual studio 2005 professional 다운로드.

Animacija interfejsa popunjava praznine na sajtu na različite načine:

  • Sugeriše interakciju i stvara vizuelni stimulans, tako što korisnik u interfejsu vidi informacije o promenama
  • Obezbeđuje korisnicima vizuelni feedback i daje uputstvo šta dolazi sledeće
  • Predstavlja logički prelaz između ekrana 3D movie. Prema istraživanjima, animirani element će pomoći korisnicima da upamte interfejs, jer je poznat i predvidiv.
  • Animacija komunicira bolje i bliže sa korisnicima od statićkih slika
  • Pametno urađene animacije obezbeđuju korisnicima bolje korisničko iskustvo

 

Sve veća upotreba uređaja sa malim ekranima nas primorava da implementiramo veliki interfejs u mali prostor 교원자격증 다운로드. Bilo bi zbunjujuće i frustrirajuće za korisnika da razume vezu između layera, tabova i zoomova da nema dizajnera koji će kroz interfejs to objasniti. Kao i kod tipografije, koja ima funkciju za čitanje i dodavanje ekpresije sadržaju, animacija spaja slike, oblike i u harmoniji je sa dizajnom. Pažnja usmerena na detaljima kod pažljivo kreiranih animacija i tipografije je ono što razlikuje vrhunske sajtove od onih prosečnih.

Kako iz godine u godinu nastaje sve veći broj IT zanimanja, zanimanje koje je povezano sa izradom i dizajnom animacija je – UI Motion Designer ili UX Choreographer (termin koji će se verovatno upotrebljavati u budućnosti).

Ova cela priča predstavlja nešto novo u digitalnom svetu, koji se pokazao svoj značaj i koja zaslužuje veću pažnju i prostor, do te mere da bude grana zasebna za sebe, a ne umetnički pravac ili grana koja je povezana sa programiranjem. Kada kažemo nezavisna, podrazumevamo veći prostor i veću pažnju i veća zaduženja od onih standardnih da se uradi nešto lepo za sajt.

 

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This