Ove nedelje Facebook je implementirao nekoliko promena u svoj proizvod, koji sve više zauzima svoje mesto u svetu izveštavanja i vesti – Facebook Live.

Sad, video snimci uživo mogu biti vidljivi na punom ekranu, sa ili bez mogućnošću komentarisanja. I emiteri i gledaoci će imati mogućnost da onemoguće emotikone i komentare u toku živog prenosa, što se na Facebooku naziva “Video Only” režim. U međuvremenu snimci će trajati do ćetiri sata, umesto maksimalnih 90 minuta kao do sada.

 

izrada-web-sajtova-Facebook-Live1

 

Ukratko Facebook Live počinje da liči na streaming servis sa neograničeno mnogo mogućnosti za korisnike, tako da će prema korisničkom iskustvu dosta ličiti na konvencionalnu televiziju.

 

izrada-web-sajtova-Facebook-Live2    Dok u Facebooku izbegavaju da komentarišu promene dizajna, lako je pretpostaviti šta je sledeće. Ove promene otvaraju prostor za Facebook da postane kanal sličan klasičnoj televiziji. Tako da se samim tim otvara prostor za Facebook Live da izveštava sa svih glavnih dešavanja u svetu. Svaka emisija će postati mini C-Span sa dužim video zapisima, koji će prouzrokovati veću gledanosti.

U međuvremenu, tragični događaji poput snimanja Philando Castile-a su postali gotovo uobičajna pojava. Kultura u Sjedinjenim državama je dostigla tačku ključanja ovog leta, potpomognuta aktuelnim izborima, o kojima se takođe izveštava na ovom servisu.

Sa najnovijom verzijom Facebook Live-a čini se da Facebook prihvata drugu stranu sebe – medijsku stranu. Video materijal može biti snimljen od strane korisnika, ali to ne znači da će biti odbijen od strane drugih korisnika. Kako kaže poslovica, kada počnete da govorite manje, slušaćete više.