+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

woocommerce-vs-magento

WooCommerce i Magento su dve najpopularnije e-commerce platforme na današnjem tržištu. Obe imaju prednosti i pogodnosti podešene prema različitim potrebama, i obe su izvor mnogih blogerskih debata. Jedna je zasebno razvijan projekat, sada u vlasništvu eBay-a, dok je druga plag-in za WordPress. I jedna i druga uživa snažnu podršku svojih korisničkih zajednica: WordPress korisnici preferiraju WooCommerce, dok je eBay ekipa vezana za Magento.

Učesnici u raspravama su toliko žustri u zastupanju svojih opcija zato što su svedoci uspeha sopstvenih biznis projekata. Pristupanje obema e-commerce platformama je relativno jednostavno, a donosi dobit u ovoj digitalnoj epohi. Lake su za podešavanje i upotrebu, uz to ne koštaju mnogo, tako da ulazne barijere faktički ne predstavljaju prepreku za bilo koga.

Ukoliko razmišljate o pokretanju online biznisa ove dve platforme će se sigurno naći na vrhu liste 아기상어 mp3 무료. Koju izabrati?

SLIČNOSTI

Za početak, obe platforme pripadaju grupi open source proizvoda. To znači da je njihov originalni kod dostupan svima, i da ga možete dograđivati i prilagođavati na način da dobijete proizvod koji radi prema vašim specifičnim potrebama.

Jedan od razloga zbog kojih WooCommerce i Magento imaju tako veliku zajednicu korisnika je što open source software karakteriše lep običaj deljenja sa drugima. Developeri nastavljaju da dele svoje verzije open source software-a nesebično negujući ovakav pristup.

Značaj ovoga za vas kao pokretača novog biznisa je najizraženiji u sledeće dve stvari: 1. početni proizvod je besplatan i 2. imaćete obilje pomoći od strane članova zajednice.

web-shop-srbija

Obe platforme profit ostvaruju prodajući vam dodatne proizvode, koji će vam verovatno biti neophodni kako se vaš poduhvat bude razvijao. Ovaj „freemium“ biznis model vas može zateći nespremne ukoliko na vreme pažljivo ne razmotrite svoje potrebe u budućnosti.

Na primer ako želite da kastomizujete brending vašeg sajta u skladu sa vašim biznisom, moraćete da otključate ovu mogućnost kroz plag-inove ili kroz vreme developera Download the netfolder connector. Vredi imati na umu da je kastomizovanje vašeg sajta dostupno samo zato što su WooCommerce i Magento self-hosted platforme.

Ako se rešite za hostovano rešenje, recimo preko Shopify-a, imaćete prednosti brze izgradnje online prodavnice kroz svega nekoliko klikova, i dodatno nećete morati da brinete o bezbednosnim opcijama kod checkout-a. Međutim opcije za kastomizovanje će vam biti prilično ograničene. Iz tog razloga su i WooCommerce i Magento sjajni alati za pravljenje vašeg e-commerce dućana prepoznatljivo vašim.

Na kraju, ono što je najbitnije kada pravite online radnju je, naravno, vaš proizvod i komunikacija sa korisnicima. I WooCommerce i Magento vam dozvoljavaju neograničeno aploudovanje proizvoda i efikasno upravljanje celim procesom. Takođe možete dodati i blog, da biste stvorili prijateljsko okruženje, a od pomoći je i primena SEO.

magento-web-prodavnica

RAZLIKE

Osnovna postavka

Pokretanje vašeg biznisa će svakako nailaziti na prepreke, međutim e-commerce platforma ne bi smela da bude jedna od njih. Očigledno je da je, ako ste već WordPress korisnik, a želite da dodate e-commerce element svom sajtu, WooCommerce logičan izbor. Tako nećete morati da se navikavate na korišćenje drugog interfejsa ili da prebacujete svoj sajt na drugu platformu Download world flag.

Čak iako nemate WordPress sajt, WooCommerce je savršen za početnike. WordPress je jednostavan za upotrebu, a WooCommerce je samo njegov produžetak. Kastomizacija vašeg sajta putem WordPress-a je zaista laka zahvaljujući brojnim dostupnim plag-inovima. Uz to WooCommerce ima i video tutorijale za pomoć pri setapovanju.

Tutorial-video

Magento interfejs je takođe lak za upotrebu i praćen je video tutorijalima i dokumentacijom. Ima i kompletnu instalacionu wizzard opciju. Ipak Magento je komplikovaniji kada želite da dodate ekstenzije svom sajtu. U tom trenutku bi možda bilo mudro stvari prepustiti plaćenom specijalisti – Magento developeru.

TROŠKOVI

Prethodna tema nas je dovela do troškova. Inicijalno su obe e-commerce platforme besplatne (iako postoji Enterprise verzija za Magento) Inventor 2018. Možete ih daunlodovati i odmah započeti sa pravljenjem vaše web radnje. Ubrzo ćete otkriti da su određene stvari, kao što je recimo posedovanje svih opcija plaćanja (pored PayPal-a i bankovnih transfera), esencijalne ako želite da razvijate posao. WooCommerce nudi ograničene osnovne opcije džabe, a plag-inove i ekstenzije ćete morati da dokupite.

Extensions

Dodavanje ekstenzija za Magento je takođe neophodno za rast vašeg biznisa, da biste svojim korisnicima mogli da pružite vrhunsko shopping iskustvo. Otkrićete da to košta. Magento developere je teže naći nego što je to slučaj sa njihovim WordPress kolegama, a neophodni su vam ako želite da instalirate ekstenzije kako treba, tako da je ovo još jedan trošak koji mora biti uzet u obzir. WordPress je lakši za upotrebu i koriste ga pojedinci sa različitim iskustvom, dok će vam Magento oduzeti dosta vremena ako krenete sami u poduhvat.

Trošak koji možda niste uzeli u obzir je hosting. WooCommerce će fino raditi preko WordPress hostinga, dok je kada je Magento u pitanju situacija nešto složenija 대항해시대. Moraćete da koristite posebne servere ili klaud u skladu sa rastom portfolija vaših proizvoda, inače će vaš sajt raditi sporo. Spori sajtovi frustriraju kupce, a to je ono što vam nije potrebno.

Od samog početka morate da razmišljate o dugoročnim ciljevima i o budžetu. Kao što smo već rekli, početni troškovi na bilo kojoj od ove dve platforme neće biti i jedini. Morate da mislite o svojim realnim potrebama: koja će od ekstra odlika koju Magento nudi u odnosu na WooCommerce vama biti beskorisna? Ili ako predvidite da će vam baš to biti potrebno, da li je mudrije sada se prištedeti, a novac potrošiti na migraciju sajta na Magento platformu u budućim danima, kada posao krene?

Hajde da detaljnije pogledamo te odlike.

ODLIKE

Na bilo kojoj e-commerce platformi morate da imate deo sa kolicima za kupovinu i mogućnost beskonačnog aplodovanja proizvoda i njihovog kategorisanja. Ove osnovne odlike dobićete i sa WooCommercom i sa Magentom. Ali koji od njih će vam dozvoliti da dodatno prilagodite svoj sajt tako da vaši korisnici dobiju dodatne mogućnosti bmw nbt?

Magento ovde odnosi pobedu. Daje vam mogućnost za ukrštenu prodaju, poređenje proizvoda, dodavanje kodova za popust i upotrebu naprednog fltera za navigaciju. Dodatno, ukoliko imate više od jedne radnje, možete ih sve videti preko jednog naloga. Ovo je sjajno za kreiranje lokalizovane verzije vaše radnje.

WooCommerce je jednostavniji, što može biti dobro za one koji tek počinju. Kroz dostupne vidžete možete da istaknete najbolje prodavane proizvode, kao i one na rasprodaji, ali bilo šta složenije od toga zahtevaće nadogradnju. Budući da je WooCommerce plag-in za WordPress, imajte na umu da on može da radi u okruženju drugih WordPress plag-ina. Navigacija je sofisticirana, ali ne kao Magentova, pošto filtriranje radi samo preko atributa.

Google Analytics podaci dostupni su u okviru Magento platforme, ili kao poseban WordPress plag-in za WooCommerce. Ovo je važno za uvid u uspešnost vašeg biznisa kao celine, kao i za praćenje posebnih stavki zarad pravljenja strategije razvoja proizvodnog portfolija Gotham font.

WooCommerce-features

Dakle, zasnovano na pruženim odlikama, Magento bi trebalo da bude logičan izbor. Međutim to znači da ćete u unapređenje vašeg sajta morati i više da investirate. Imaćete pristup Magento Connect-u, sa ponudom hiljada ekstenzija za vaš sajt, ali biće vam potreban developer da bi ih pravilno instalirao.

WooCommerce takođe nudi mnoštvo ekstenzija kroz WordPress plag-inove, što je jednostavnije za primenu, a mnogi su čak i besplatni. Primeri plag-inova uključuju WordPress SEO by Yoast za pomoć boljem rangiranju sajta, Askimet za filtriranje spama, i Graviti form za rešavanje pitanja formi.

Magento-web-dizajn

Kada se podvuče crta troškovi su najbitniji. Ukoliko možete sebi da priuštite angažovanje drugog lica, Magento nudi pregršt korisnih odlika. Ne isplati se da sami pokušavate, jer učenje rada sa Magentom do tog nivoa predstavlja zahtevan proces 롱 리브더 킹 다운로드.

TEME

Ono što obe platforme čini podjednako interesantnim developerima i vlasnicima biznisa je neiscrpna mogućnost kastomizacije. Proizvodi sa hostingom ne nude ovakvu vrstu fleksibilnosti. Prva stvar koju birate prilikom kastomizacije je tema vašeg sajta. U okviru WooCommerc-a i Magenta postoji na hiljade besplatnih tema koje možete izabrati. Sve dolaze sa sopstvenim odlikama kao što su responsiv lejauti za sve vrste uređaja i demo sadržaj koji jednostavno daunlodujete i importujete na svoj sajt. Mnoge WordPress teme koriste mogućnost integracije sa WooCommercom kao prednost u prodaji – developeri sami biraju ovakve plag-inove.

Na primer među elegantnim temama postoji šest WordPress tema (six  WordPress themes) koje možete izabrati vezano za e-commerce. Ako potražite specifično na eStore dobićete elegantan dizajn koji lako možete konfigurisati za prodaju vaših proizvoda preko WooComercce-a 애니갓. Izaberite ovu temu za vašu online radnju i imaćete prednosti bezbednog i validnog koda, kompatibilnosti sa svim popularnim pretraživačima i lak prevod, što će vam omogućiti lokalizovanje vaše radnje. Takođe ćete imati fantastičnu podršku i sigurno ćete uvek biti u toku sa zbivanjima jer su teme apdejtovane prema najnovijoj WordPress verziji. Neverovatno je lako za upotrebu, jednostavno dizajnirajte vašu stranicu u okviru pejdž templejta i ePanel-a, bez petljanja sa kodovima i PHP fajlovima. Ovde imate demo verziju: here

e-shop

KONAČNI IZBOR

Magento teži da bude popularan među velikim biznisima ili agencijama koje upravljaju e-commerce sajtovima u ime klijenata. Magento je savršen za one koji imaju velike planove kao i za online radnje koje već funkcionišu. Ima više osnovnih odlika, a ekstenzije su briljantne, u slučaju kada ih developer instalira. Međutim potreban vam je veliki budžet da biste videli stvaranje ovakve online radnje.

WooCommerce je kroz WordPress savršen za manje biznise, kao i za one koji nemaju iskustva u developerskom poslu 천안함 프로젝트 무료. Završava posao prodaje vaših proizvoda, a kako se taj posao bude razvijao dostupno je mnogo plag-inova čija primena poboljšava iskustvo kupovine na vašem sajtu. Takođe je i najbolje rešenje ukoliko ste WordPress korisnik, ili ako već imate registrovan domen pa samo želite da vaši proizvodi postanu dostupni i putem vašeg sajta.

Trebalo bi zapamtiti da je Magento dizajniran specifično za e-commerce radnje. Kakogod to ne znači da su WordPress plag-inovi i ekstenzije manje efikasni. WooCommerce radi u okviru WordPress-a što ga čini pravim izborom za WordPress entuzijaste.

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This