Nedavno je Dan Lewis, osnivač Digital Profile-a pozvao studio. Bio je uzbuđen i pun želje, da ispriča ovom studiju nove ideje za svoju kompaniju – digitalni proizvod koji će ublažiti stres prilikom zapošljavanja osoblja u digitalnom prostoru. Način, da se najtalentovaniji povežu sa najboljim kompanijama.

Ideja je jako dobra. Svaka kompanija ili malo preduzeće se susreće sa poteškoćama prilikom zapošljavanja i ti procesi neretko oduzimaju mnogo vremena i resursa.

 

Istraživanje

Digital Profile-u je potreban identitet brenda i vizualne smernice i elementi, koji će ga odvojiti od konkurencije. Brend koji bi ga potpuno spojio sa auditorijumom i postavio temelj za dalju izgradnju brenda.

 

izrada-web-sajta-digitalprofile1

 

U ranoj fazi rada na ovom projektzu, pokušali su da dođu do zaključka, koji izgled je u trendu sada – velike fotografije, boldovana tipografija, oštra i čista pozadina.

 

 

izrada-web-sajta-digitalprofile2

 

Problem sa ovim pristupom je taj da je predvidiv i da većina sajtova prati istu temu. Jedna od prednosti je ta što se ponašanje ciljne publike može predvideti, a kompanijama je ponekad potrebno nešto potpuno drugačije da bi se izdvojili od konkurencije.

 

Logotip

Prvi zadatak je bio da se razvije jednostavan, autentičan, digitalni logotip. Ditajniran je lako razumljiv simbol, koji oslikava animiranu strelicu kursora i samim tim indirektno daje korisnicima male smernice o korišćenju.

 

izrada-web-sajta-digitalprofile3

 

 

Nama se dopada ideja korišćenja karaktera, koji će predstavljati ciljnu grupu. To je način direktne komunikacije sa ljudima na zabavan način.

 

izrada-web-sajta-digitalprofile4

 

 

The Digies

Kreirana je porodica prijateljski nastrojenih, zabavnih i neobičnih karaktera koji su nazvani “The Diggies”. Svaki Diggie je pažljivo odabran i predstavlja člana ciljne grupe.

 

izrada-web-sajta-digitalprofile3

 

 

Neki članovi Diggie društva uključuju Hexy Hands – fleksibilnog – multitasking menadžera projekta, namrgođenog server side momka “Dorky Devil”, zatim tu su “Cunning Carl” mudar i pedantan UX dizajner i “Fuzzy Fiona” – Front End Developer.

 

izrada-web-sajta-digitalprofile5

 

Uz pomoć istraživanja i vizuelnog identiteta, Digital Profile je spreman za korišćenje. Jedva čekamo da vidimo kako će Diggies i ovaj brend zaživeti.