Strategija digitalnog marketinga

Strategija digitalnog marketinga koju stvaramo dokazano dovodi do pojačanja saobraćaja, uz povećan broj kontakata i rast konverzije.  Naše kampanje i strategije su vođene rezultatima  kojima je cilj širenje vašeg biznisa i pomeranje graničnih linija

Dok tehnologija i web rastu i evoluiraju ubrzanim tempom, potrošači postaju sve mudriji a raspon njihove pažnje sve skloniji promenama. Shvatili smo to i dobro smo pripremljeni. Iznad svega mislimo na alate i taktike, kao i na pedantna istraživanja tržišta ujedinjena sa analizom konkurenata, pomoću kojih stvaramo detaljnu arhitekturu informacija i korisničkog protoka, što efikasno dovodi potrošače do željenih vrednosti konverzije.

Naša strategija nije ograničena samo na početnu izgradnju web sajta. Nakon puštanja sajta u rad mi rutinski sprovodimo istraživanja pomoću kojih otkrivamo stranice i elemente koji slabije rade. Koristeći pripadajuće kao i spoljne alate za praćenje i analizu podataka, u mogućnosti smo da našim klijentima kontinuirano poboljšavamo vrednosti konverzije, saobraćaj i korisnost sajta.

U nastavku teksta ćemo vam navesti 5 strateških koraka, uz pomoć kojih možete postići porast vašeg posla

1.Definišite cilj

Tražite način da unapredite svoj posao. Želite više klijenta, bolju prodaju ili želite da budete korak napred ispred konkurencije. Šta god da je vaš cilj, uz pametno planiranje i pažljivo odrađenu strategiju, možete postići sve vaše ciljeve u kratkom vremenskom roku.

 

2.Kreirajte marketing plan

Najuspešnije kompanije imaju jako striktno definisan marketinški plan. Plan se sastoji iz analize ponašanja korisnika, analize kretanja korisnika kroz sajt. Korisnici vole da budu navođeni kroz sajt, vole CTA (call to action), akcije i ostale tipove konverzacije sa korisnicima. Marketinški plan se može podeliti u četiri dela: Planiranje pažnje, zainteresovanosti, želje i akcije.

 

3.CTA (Call to action)

Pomenuli smo CTA u drugom koraku, ali ćemo sada malo detaljnije objasniti, šta je zapravo CTA. To je slika ili tekst, koji će “isprovocirati” korisnika da preduzme neki korak, akciju, kao što su na primer prijavljivanje za newsletter, zahtev za probnu verziju proizvoda, kontaktiranje. CTA treba da navede korisnika na stranicu gde će se naći najviše informacija i gde može korisnik sajta komunicirati sa vlasnikom sajta. Dobro odrađen CTA može imati moćan marketinški efekat i privući pažnju korisnika sajta i naterati ga da se ponovo, zadovoljan vrati na vaš sajt.

 

4.Kreiranje efektnog lead magneta.

Lead Magnet predstavlja niz koraka na sajtu koji služe da privuku korisnika da dođe i ostane na sajtu. Može se upotrebljavati zajedno za CTA, a može i odvojeno. Kombinujte lead magnet sa nekim vašim proizvodom, sa proizvodima i uslugama koje želite posebno da naglasite. Koristite vašu ponudu, kao način da saznate sve o vašim potencijalnim kupcima. Cilj lead magneta je razmena informacija. Postavite neki dokument, kupon, vaučer da bude dostupan za slobodno preuzimanje, uz uslov da korisnik popuni formular, anketu u kojoj će vam reći nešto o sebi. Na osnovu tih informacija možete kreirati neki budući marketinški plan.

 

5. Praćenje saobraćaja

Jako važan deo marketinškog plana je saobraćaj na samom sajtu. Postoji mnogo načina za realizaciju i upravljanje saobraćajem na samom sajtu. Navešćemo vam nekoliko njih:

  • Kvalitet sadržaja – Koristite blog postove, objave u medijima i članke na uticajnim sajtovima. Linkujte taj sadržaj, pažljivo planiranje sadržaja kroz sajt može biti značajno prilikom građenja vaše reputacije na webu.
  • Ključne reči – Uz upotrebu adekvatnih ključnih reči u vašim tekstovima i u samom sadržaju, možete poboljšati pozicioniranost vašeg sajta, što za sobom povlači bolju posetu i veći saobraćaj na sajtu.
  • Optimizacija sajta – Od suštinskog je značaja da li će vaš sajt biti dobro optimizovan i funkcionalan. Niko ne voli da koristi sajt koji ne radi kako treba.
  • Društvene mreže – Povežite vaš sajt sa društvenim mrežama i služite se njima da bi ste angažovali korisnike. Deljenjem alika, audio i video sadržaja, možete povećati pažnju samih korisnika i samim tim, posetu i saobraćaj na sajtu.

 

Probajte ove korake sami i videćete da će za kratko vreme, biti rezultata. Ukoliko želite da proširite posao, povećate prodaju, digitalni marketing je početak. Ukoliko vam je potrebna naša pomoć, na raspolaganju smo vam

Šta je ove godine aktuelno u oblasti internet prodaje?

Šta je ove godine aktuelno u oblasti internet prodaje?

Već znamo da je internet kupovina u Srbiji, ali i svetu, doživela neverovatnu ekspanziju poslednje dve godine čemu su znatno doprineli globalna pandemija koronavirusa, rad od kuće i lockdown. Za sada je odnos online i offline kupovine pola-pola, ali se očekuje da će...