+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

U tipično subotnje jutro ovaj dizajner sedi u svojoj kuhinji i doručkuje Chrome mms. Ništa posebno, obično pecivo. Međutim ono što je specifično je da ovakva situacija pruža i vreme i tišinu – dve stvari koje su ekstremno ispunjujuće i sjajne, svaka na svoj način Share Gothic coding. Bamford kaže da u takvim momentima obično razmišlja o narednom projektu. Prateći elementi doručka su olovka i blok za crtanje. Počinje da skicira, razmišlja, menja nacrtano, i ubrzo se pojavljuju osnove onoga što će biti rešenje za novi projekat chrome add-on videos. Ideje naviru dok pecivo nestaje. Dve cool stvari se ovde dešavaju istovremeno. Jedna je ukusan doručak kojim započinje novi dan. Druga je da je dizajner duboko uronjen u slast skiciranja, što će ovaj projekat od samog početka postaviti na čvrste noge 삼성 메시지.

Ne radi se o remek delu, u pitanju je samo skica

Nema dileme oko toga da je kompjuter sa pratećim softverom najznačajniji alat pomoću koga dizajneri ostvaruju svoje zamisli cnn student news 다운로드. Ali ako napravimo analogiju sa time da je najbolji početak dana onaj koji uključuje zdrav obrok, onda je i najbolji početak kreativnog procesa takođe nešto što mora da bude zdravo 모바일 스타 크래프트 다운로드. A šta može da bude zdravije za kreativca od staromodnog crtanja?

Za Bamforda je najbolji način za brzo ispoljavanje ideja pravljenje skica onoga što vam padne na pamet 레고 월드 무료 다운로드. Dobra novost je u tome što ne morate da budete profesionalni crtač da biste bili dizajner, ali je svakako od velike pomoći ako imate bar osnovne crtačke veštine Download social service e-vouchers. Bamford sebe smatra veštim umetnikom, i zna koliko razlike može da donese poznavanje jednostavnih pravila perspektive, razmere i svetla. Ne radi se o crtanju remek dela, već o brzim i lakim načinima za predstavljanje vizuelnih ideja Download the popular trot.

Generisanje ideja

Postoji intersantna veza u međusobnoj igri mozga, šake, olovke i papira. To je skoro ciklični odnos, koji se odvija između javljanja ideje u mozgu i onoga što se pojavljuje na papiru Chernobyl Korean subtitles. Što više ideja stavite na papir, to se više novih misli javlja i razvija: jedna ideja inspiriše sledeću.

Kao dodatak generisanju ideja evo čemu sve skiciranje može da doprinese u svakodnevnom životu dizajnera:

– ono je brz način da shvatite šta funkcioniše a šta ne

– stvara vizuelne beleške na koje se kasnije možete osloniti

– pomaže predstavljanje apstraktnih ideja drugim ljudima

– pruža odgovor na kritike tipa „kako će to da radi?“

– da li smo pomenuli generisanje ideja?

Naučena lekcija

Tokom godina Bamford je prisustvovao hiljadama kreativnih lekcija koje su mu pomogle da oblikuje svoju veštinu i pronađe svoj profesionalni put. Crtanje je lekcija koju posebno izdvaja i za koju misli da je imala poseban značaj u tom procesu. Seća se da je kao dete sedeo za stolom i

stezao olovku najjače što je mogao, pritiskajući papir i pokušavajući da ostavi najtamniju moguću liniju. Njegova majka, umetnik po profesiji, je primetila napor sa kojim pokušava da ureže svoj crtež u papir. Zatim je pristupila objašnjenju kako da laganijim dodirima i brzim pokretima napravi svoj crtež daleko brže i lakše. Pokazana tehnika mu je dozvoljavala i da izbriše pogrešno povučenu liniju. Kao primer nacrtala je obično pero. Onda mu je dala zadatak da i on uradi isto. Bamford kaže da ne zna kako, ali to pero je još uvek u njegovom vlasništvu.

Tada nije mogao da zna da će ta lekcija jednoga dana uticati na najvažnije delove njegovog profesionalnog procesa. Sada je spreman da tvrdi kako je to što je tada naučio pomoglo izradi svakog projekta u kome je učestvovao. Ironija sudbine je htela da svoju prvu lekciju crtanja dobije za kuhinjskim stolom, upravo tamo gde i danas brzim pokretima olovke skicira ideje za realizaciju novog projekta.

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This