+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

6 saveta za bolje rangiranje jednostraničnih sajtova

Bilo da ih volite ili ne, ne možete ih pobediti. Znači pridružite im se. Naravno radi se o naglom, mada ne u potpunosti neprijatnom, naletu sajtova koncipiranih na jednoj stranici. Ovaj dizajn trend je u prošlosti često kritikovan kao ne baš „search friendly“ rešenje. Njihova struktura bez obeleženih stranica ih ne čini jednostavnim za indeksiranje, a ukoliko postoji obilje sadržaja na stranici onda to web spajderima može samo još dodatno otežati pronalaženje relevantnog Switch title. U kombinaciji sa činjenicom da jedna stranica znači da ne možete targetirati više od jedne keyword fraze, stiče se utisak da kritičari one page sajtova imaju puno pravo. Ipak nije sve baš tako.

seo-trikovi

Postoji obilje one page sajtova koji zadovoljavaju search friendly kriterijume 아프리카 동영상. Takođe postoje i efikasne tehnike za premošćavanje pomenutih teškoća u dizajnu ovakvih stranica. Ovo nije tradicionalno rešenje, stoga ćete naići na izazove pri optimizaciji, pogotovo ako nemate iskustva sa njima. Sa druge strane oni imaju fokus na jednu namenu, te mogu biti dizajnirani na način koji tu namenu posebno ističe, što olakšava proces optimizacije 대항해시대 온라인.

Razmotrićemo neke od pametnih načina za rešavanje optimizacije one page sajtova za potrebe web search engine-a.

pozicioniranje-sajta

Obeležite svoju stranicu

Neobeležena stranična arhitektura je jedna od glavnih zamerki upućenih na račun zagovornika one page dizajna. Pa zašto onda ne obeležiti stranice? To je svakako nešto na šta su svi navikli, uz to pomaže širenju uticaja vašeg domena, kao i targetiranju višestrukih ključnih reči visual svn 다운로드. Iskreno, za većinu sajtova je to pravi put. Single page sajtovi su odlični za sledeće stvari:

landing pages (spuštajuće stranice)

specified business offerings (specifične poslovne ponude)

storytelling (pripovedanje, pričanje priča)

Česta, takođe i frustrirajuća, poruka koju prenose neki SEO saveti za dizajn one page sajtova je da bi trebalo dodati blog, ili još neku stranicu sa dodatnim sadržajem, na osnovnu stranicu. Ova ideja se neumorno javlja s vremena na vreme, pa bi očito trebalo da skrenemo pažnju na nelogičnost koju sadrži. Dakle: dodavanjem stranica sajtu sa jednom stranicom dobijamo sajt sa više stranica Gmail. Nadamo se da je sada to sasvim jasno pomenutim savetodavcima.

Umesto obeležavanja stranice možete odvojiti određene sadržajne celine u vidu organizovanog neodoljivog formata. U suštini to je isto kao da ste obeležili stranice, samo što ovo funkcioniše na jednoj strani. Za primenu na one page sajtu kojim promovišete svoju poslovnu aktivnost upotrebite tradicionalne forme (home, blog, about, contact…) samo ih podelite u jasno odvojene delove stranice 나비캣 다운로드. Kod spuštajućih stranica sadržaj raspodelite u zaglavlja.

Jasno definisane sekcije koje su uz to lake za navigaciju će napraviti vaš one page sajt čitljivijim za posetioce i vidljivijim za web spajdere.

Organizujte CSS za web spajdere

Naravno sve što nudite korisnicima mora biti prilagođeno CSS-u , što se postiže plasiranjem svake sekcije sadržaja u okvir DIV-a 골프 천재 탄도 다운로드. Iako ovo nema direktan uticaj na SEO, ono ipak čini vaš CSS lakšim za skeniranje. Takođe možete koristiti CSS id imena kao anchor linkove, što već ima direktan uticaj na SEO. To funkcioniše kao maleni keyword-svetionik na koji se search engine zaleće kao noćni leptir na svetlo.

Od velikog značaja je i navigation bar, bilo na vrhu ili sa strane vašeg one page sajta 사진 첨부파일. On sajt čini upotrebljivijim i lakšim za indeksiranje. Svaki anchor link bi trebalo da ima targetiranu ključnu reč, koja zvuči prirodno i smisleno je povezana sa sadržajem sajta. Ukoliko nije tako svrha će joj biti isključivo nerviranje korisnika vašeg sajta i odbijanje budućih posetilaca.

Pravljenje anchor linka započnite imenovanjem DIV-a:

<div id=”hypothetical content section”>

Zatim dodajte link:

<a href=”#hypothetical content section”> Hypothetical + content + section</a>

Kada smo već kod linkova, dodavanje spoljnih linkova vašem sajtu je dobar način za podizanje rank pozicije 윈도우 무비메이커 무료. Što nas dovodi do sledeće teme.

Potražite autoritete

Uprkos opadajućoj važnosti link building još uvek doprinosi zamahu SEO strategija, pogotovo kada imate sadržaj viralnog tipa. Izbegavajte fokusiranje na spamolike linkove u sekciji komentara. Umesto toga ubacite dugmiće društvenih mreža putem kojih će sadržaj vašeg sajta biti lako deljen sa drugim korisnicima VideoMega. Istovremeno, stručnu notu možete potražiti putem linkova gostujućih blogera, zajedničkih dostignuća sa uticajnim glasovima unutar vaše branše, kao i kroz pozitivne prikaze vaše ponude.

Višestruki H1 tagovi

U uobičajenim uslovima bilo bi neukusno uključiti multiple H1 tag-ove na vašu stranicu. Nakon svega, šta će vam uopšte još jedan naslov? Međutim na single page sajtovima više od jednog H1 taga može ukazivati na podelu sadržaja, što ih čini čitljivijim i uvećava search friendly potencijal. Takođe predstavlja i novu mogućnost za optimizaciju ključnih reči.

Ne zanemarujte čitljivost

Ovo je očigledno i osnovno, no da utvrdimo gradivo. Nikada ne žrtvujte tok i jedinstvo dizajna i sadržaja zarad SEO ciljeva. Ništa ne upropaštava vaše rangiranje tom brzinom kao što to radi sajt čiji sadržaj niko ne može da pročita. Najbolji način da uspete u svojim SEO naporima je nuđenje kvalitetnog sadržaja relevantnog za vašu publiku. Ako uspete u tome onda će organic traffic rasti kao prirodna posledica.

Održavajte svežinu

Osim što je poslednji na listi, ovaj zadatak može biti i veoma škakljiv. Da bi Google visoko rangirao vaš sajt, njegov sadržaj mora biti stalno osvežavan. Na single page sajtovima na kojima je omogućen beskonačni scrolling ovo ne bi trebalo da bude problem. U ostalim slučajevima se može desiti da imate nevolju pred vratima. Osvežavanje sadržaja je neophodno, stoga morate kreativno pristupiti odlučivanju o tome šta ćete i koliko često menjati na svom sajtu. Jedan od načina je konstantno menjanje starih prikaza proizvoda novijim recenzijama. U najgorem slučaju moraćete da dodate još jednu stranicu za blog, ili za sadržaj generisan od strane korisnika.

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This