Kao besplatana “open source” platforma, Magento je stekao popularnost među prodavcima, prvenstveno zato što korisnicima nudi brojne pogodnosti i olakšava posao kako kupcima, tako i programerima. U nastavku ovog teksta ćemo vas upoznati sa benefitima koje nudi Magento.

Kao dostupna, open source platforma, Magento je privukao pažnju mnogih online prodavaca i vremenom se nametnuo kao najmoćnije rešenje za online kupovinu, koje danas koriste mnoge vodeće kompanije koje svoje proizvode prodaju preko interneta.

Osim što je bezbedna i najbrže rastuća platforma, Magento podržava više metoda plaćanja. Danas više od 150000 preduzeća, za svoje izradu svojih online prodavnica je baš koristilo ovo rešenje.

Uz pomoć Magenta i njegovih brojnih dodataka, prodavci mogu lakše, brže i efikasnije razviti internet sajtove uz pomoć kojih će prodavati svoje proizvode online. Postoji i besplatna verzija (open source), a postoji i napredna (enterprise) verzija, koja se plaća. Postoji mnogo prednosti ove platforme, a u nastavku teksta ćemo nabrojati neke od najbitnijih.

 

Fleksibilan sistem za upravljanje sadržajem (CMS)

Neosporno, Magento je jedno od najboljih E-Commerce rešenja u poređenju sa ostalim platformama. Kao fleksibilan sistem za upravljanje sadržajem, može koristiti i onima koji žele da prodaju 10 proizvoda, kao i onima koji žele da prodaju 10 miliona proizvoda.

Bez obzira na veličinu sajta koji želite da razvijete, izrada sajta će vam, uz pomoć Magenta, biti znatno olakšana. U momentima kada prodaja drastično raste, uz pomoć Magenta možete lakše upravljati procesom prodaje, tako da u slučaju povećanja prodaje i profita, preporučujemo vam korišćenje ove platforme.

 

Arhitektura

Prema istraživanjima koje su sproveli stručnjaci za internet prodavnice, Magento je napredna platforma, koja svojom arhitekturom može opslužiti svaki web sajt. Trenutno je najtraženija platforma, upravo zato što je kreirana prema potrebama online prodavaca. Takođe, u startu su izbegnuti problemi, sa kojima se programer može suočiti tokom razvoja sajta. Znajući probleme, sa kojima su se suočavali programeri na drugim platformama, Magento se pobrinuo da se svi mogući problemi ne pojave tokom razvoja sajta.

 

Besplatan i lako nadogradiv

 

izrada-web-sajta-magento

 

 

Magento je besplatna platforma, što znači da izradom web sajta uz pomoć njega, možete uštedeti novac, koji bi ste dali za plaćanje licence, što takođe znači da i mala i srednja preduzeća mogu priuštiti izradu Magento web sajta. Lako se preuzima i instalira na server, tako da vam uz pomoć svojih dodataka može olakšati izradu i administraciju web sajta. Lako možete menjati raspoloživost proizvoda, ponude, akcije, a možete i lakše optimizovati sajt za pretraživače, što sa nekim drugim platformama nije moguće.

 

Niz funkcija

 

izrada-web-sajta-magento1

 

Jedna od najvećih prednosti Magenta je ta što obezbeđuje obiman skup funkcija, koje su uz to dobro organizovane. Na primer, možete upravljati dostupnošću proizvoda (stock), jednostavno i brzo.

Online prodavci mogu koristiti Magento za prodaju turističkih aranžmana, karata za koncerte, a takođe se može voditi i muzička radnja. Postoji još sjajnih dodataka kao što su lista želja, lista prodavnica, e-mail lista, mogućnost upoređivanja proizvoda i još mnogo toga.

 

Konfiguracija za mobilne uređaje

 

izrada-web-sajta-magento2

 

Kako je upotreba pametnih telefona i tablet računara u ekspanziji, korisnici sve više kupuju proizvode i plaćaju upravo sa ovih uređaja. Zato je jako bitno da platforma bude optimizovana za mobilne uređaje. Magento važi za najbolju e-commerce platformu, optimizovanu za mobilne uređaje. Postoje sajtovi, gde recimo sa mobilnih uređaja ne možete pristupiti korpi, izvršiti plaćanje. Uz pomoć Magenta možete napraviti sajt koji će biti vidljiv i lak za korišćenje i na mobilnim uređajima.

 

Ekstenzije

Dobra strana Magenta je ta što nudi mnogo ekstenzija koje je lako integrisati, radi povećanja i unapređenja karakteristika sajta. Svaki prodavac ima različite zahteve, tako da je svima olakšano upravljanje i dodavanje tih zahteva upravo uz pomoć ekstenzija, tako da uz pomoć programera, na osnovu vaših zahteva, možete doći do željene ekstenzije. Uz pomoć ekstenzije možete integrisati vaš sajt sa CRM rešenjiima.

 

Napredna SEO optimizacija

 

izrada-web-sajta-magento3

 

Magento uz sve svoje prednosti nudi i efikasnost prilikom SEO optimizacije, tako da uz pomoć dodataka za naprednu optimizaciju, vaš sajt može biti visoko rangiran na pretraživačima poput Googlea, Yahoo-a ili Bing-a, što će povećati sajtu broj poseta, a samim brojem poseta, porašće i broj kupovina ostvarenih preko njega.

 

Jednostavna i efektna administracija

 

izrada-web-sajta-magento4

 

Izrada sajta uz pomoć Magento platforme zahteva napredno programersko znanje, ali administracija sajta ne zahteva programersko znanje, tako da lako i brzo možete menjati sadržaj na vašem Magento sajtu.

Naveli smo vam nekoliko prednosti Magento platforme, uz pomoć koje svaki online prodavac može postići veliki uspeh u prodaji svojih usluga i proizvoda. Ukoliko imate problema sa upotrebom Magento teme, možete nas kontaktirati i konsultovati se sa profesionalnim programerima iz našeg tima.