+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

efekti-paralex-skroling

Parallax scrolling je postigao narastajuću popularnost u svetu dizajna web sajtova.

Stranice na kojima je primenjen često ostavljaju utisak akcije zahvaljujući pametno ukomponovanim elementima poput dubine, animacije i kretanja Download the next mail attachment.

Svoje početke ova tehnika duguje animatorima iz četrdesetih godina prošlog veka i njihovoj upotrebi kamere u više planova. Osamdesete su donele široku primenu ovog pristupa kao načina za postizanje dubine u 2D video igricama. Danas se parallax scrolling uglavnom pominje kao dizajnersko sredstvo za poboljšanje korisničkog iskustva na webu.

Tehnika se zasniva na različitoj brzini kretanja pozadine u odnosu na prvi plan, dok skrolujete 유튜브 프리미엄 무료. Ovo stvara hipnotišući efekat koji može da zadivi, obuhvati i usmeri posmatračevu pažnju u pravcu u kome vi to želite. Izuzetno je efikasno kada hoćete da privučete pažnju na pozive na akciju na vašoj stranici. Parallax scrolling daje web dizajnerima jedinstvenu moć kontrole nad tokom korisničkog iskustva. Slike, koje se pojavljuju, prepliću i nestaju tokom skrolovanja, kreiraju jedinstveni tok vizuelne naracije, dajući vašem sajtu određeni pripovedački kvalitet koji posetioce lako može da uljuljka u trans Download the gospel choir.

efekti

 Prednosti

Šta to u stvari znači za vas? Iznad svega parallax scrolling vam može pomoći u privlačenju posetilaca vašeg sajta. Kreiranje vizuelno zadovoljavajuće estetike, uz fensi interfejs može biti ono što nedostaje da biste privukli krhku pažnju masovne publike ms office 2007 체험판 다운로드. Ovo objašnjavamo time što nekonvencionalni format služi kao poziv za interakciju. Ljudi će se automatski osećati privučenijim dok skroluju (što je instinktivna akcija), zato što ova tehnika drastično utiče na dubinu i sadržaj onoga što vide. Jednostavnim skrolovanjem oni naizgled menjaju teksturu samog sajta. Ovo stvara osećaj moći i značajnosti. U pitanju je psihološki trik koji posetioca uvlači dublje u vaš sajt hraneći njegovu želju za istraživanjem 음식 이미지.

Korišćenje parallax scrolling-a može unaprediti sledeće oblasti dizajniranja vašeg sajta:

– privlačnost za posetioce
– zadržavanje njihove pažnje
– usmeravanje njihove pažnje u željenom smeru
– olakšana navigacija
– smeštanje svih vaših podataka na jednu stranu
– stvaranje neodoljive priče oko vašeg brenda.

Svi ovi faktori u kombinaciji pružaju korisniku izuzetno iskustvo. Iskustvo koje bismo mogli nazvati hipnotišućim, jer zbilja i jeste takvo Download The Sitters Map. Skrolujući dobro dizajniranom web stranicom, na kojoj je primenjen parallax scrolling, posetilac prepušta deo kontrole web dizajneru. Poput vožnje na rolerkosteru, ići će željenim putem dok ne stignu do cilja. Cilja koji ste odredili vi, dizajneri vaših sajtova.

 Nedostaci i rešenja

Postoje određeni problemi na koje moramo skrenuti pažnju:

– vreme potrebno za page load
– pristup sa mobilnih
– horizontalne kretnje
– SEO

Vreme potrebno za page load

Sajtovi koji koriste parallax scrolling često stavljaju najveći deo svog sadržaja na jednu stranicu, dok stvari poput animacija i slojevitih slika mogu za posledicu da imaju produženo vreme između kliktanja i loadinga Download pvsyst. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem osim ako je posetilac hronično nestrpljiv tokom pretrage. Ukoliko se stranica predugo otvara to je obično znak koji ukazuje da njen sadržaj nije vredan vremena utrošenog na otvaranje. Da bi se prevazišao ovaj problem pametno je dizajnu pristupiti donekle minimalistički. Što više animacija, lejera i sadržaja dodate to će se stranica sporije otvarati 트로트 mp3. Ukoliko želite da skratite to vreme morate da izbegnete prezauzet interfejs. Ovo će osloboditi dragocene sekunde u kojima se posetilac lomi da li mu se isplati da čeka ili će možda rešiti da odustane.

Pristup sa mobilnih uređaja

Parallax scrolling se ne slaže baš najbolje sa mobilnom tehnologijom 안젤리크 스페셜. Ukoliko investirate u stranicu sa parallax scrollingom, bilo bi dobro da imate i sajt optimizovan za upotrebu na mobilnim uređajima, ili bar aplikaciju u slučaju neresponsivnog sajta.

Horizontalne kretnje

Ovo je stvar ličnih simpatija, ali mnogi korisnici ostaju zbunjeni u situaciji kada skroluju na dole a sadržaj se kreće vodoravno Download Samsung nebo. Ovo bi mogao biti ne samo neočekivan, već i neželjen fenomen. Takođe moramo da kažemo da se ne može svima ugoditi, i da mnogima ovakve stvari uopšte ne smetaju. Ipak dobro razmislite pre nego što se odlučite za ovu opciju.

Search Engine Optimization

Mnogi tvrde da upotreba parallax scrollinga na vašem sajtu znači odstrel vašeg SEO rangiranja, i shodno tome i ukupne posećenosti. Ovo je tačno do izvesnog stepena. Postojanje samo jedne stranice umesto nekoliko znači da ćete sve ključne reči morati da smestite baš tu. Ovo će doprineti težem rangiranju u vrh liste. Uz to nećete moći da apdejtujete sadržaj svog sajta onoliko često koliko bi to bilo moguće sa nekoliko stranica. Međutim nije sve tako crno. Parallax scrolling sajtovi su magnet za back linkove. Oni pozitivno utiču na vrednosti „page view“ i „page view intervals“. Takođe, jedinstveni dizajn može da doprinese prevazilaženju ovog problema, već smo pominjali jaku privlačnost za korisnike, što opet dovodi do boljeg širenja na društvenim mrežama, a to ima direktan uticaj na rangiranje stranice.

Primeri parallax scrollinga

Kao i kod svih izbora pri web dizajnu, uvek postoje stvari za i stvari protiv. Stoga bi dobra ideja bilo pogledati kako izgleda uspešna primena ove tehnike.

  1. A map of the history of Mario Kart
  2. The Smokey Bones Restaurant site
  3. A site advertising a music festival called Beer Camp
  4. Web design firm, Unfold’s site
  5. A site selling bicycle designs and prints
Share this:

Pin It on Pinterest

Share This