+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

 

Cene izrade web sajtova mogu se kretati u rasponu od neverovatno jeftinih 500$, pa do milionskih iznosa. Često se postavlja pitanje šta uzrokuje ovoliki cenovni dijapazon. Jedno od mogućih poređenja zasnovano je na iskustvima iz high-end luxury segmenta auto industrije 아더 크리스마스 더빙. To bi moglo da baci malo svetla na pomenuti cenovnik u svim njegovim oblastima.

 

Koliko para toliko muzike. I tačka.

franc-riemer-cena-sajta

Izuzetno retko će vam se dogoditi prilika da kupite nov Mercedes po ceni polovne Honde. Postoji znatan utrošak vremena i napora uložen u izradu web sajta, i sav taj trud može doprineti visokoj ceni. Tako je i sa novim Mercedesom. Proizvođači automobila troše sate i sate na istraživanje i razvoj, testove u aerodinamičkom tunelu, testove na putu, beskonačne izmene dizajna Elona. Sve ovo može biti primenjeno i na izradu web sajtova. Viši nivo spektra zahteva sate utrošene na razvoj digitalne marketinške strategije vašeg sajta (digital marketing strategy), uključujući istraživanje tržišta, istraživanje konkurencije, razvoj strategije sadržaja, arhitekturu informacija, i definisanje klijentovih ciljeva.

Efekat prelivanja

U pitanju je interesantna pojava iz sveta auto industrije koja se događa i na polju dizajna web sajtova. Automobili sa high-end pozicija, poput Mercedesa, Audija, BMW-a i ostalih, stalno razvijaju i dodaju svojim modelima nešto što do sada nije viđeno Download the Java image file. Međutim nakon nekoliko godina ta inovacija postaje sastavni deo opreme jeftinijih modela. Što je novitet svežiji to mu je cena veća. Proizvođači luksuznih automobila će često papreno naplatiti ono što drugi nemaju u ponudi. Razlog za to je količina vremena i novca utrošena na razvoj pouzdanog uređaja čije će performanse u praksi biti usaglašene sa specifikacijama navedenim u prospektima Post-way file. Isto možemo reći za dizajn web sajtova. Pomislite na responsive dizajn (responsive design). Kada se pojavio, ovaj dizajn je dolazio samo u premium verzijama sajtova. Danas je to sasvim normalna i očekivana karakteristika.

Tehnologija će uvek dizati cenu

Što više tehnologije je ugrađeno u automobil to će mu i cena biti veća Download Lotte Home Shopping. Želite parking senzore, grejače sedišta, kožu, krovni prozor, navigaciju i sve ostalo? Sve to će podići cenu većine automobila. Neki automobili već imaju sve navedeno ugrađeno? Da, ali to se očitava u njihovoj početnoj ceni. I opet, apsolutno ista stvar se dešava kada su web sajtovi u pitanju. Što je više tehnologije potrebno za pokretanje sajta, to će on više i koštati Cool Edit. Nešto od te opreme nikada nećete videti, na primer brisače sa senzorima za kišu u automobilu ili kontakt formu koja interaguje sa izabranim CRM za sajt. Razmislite o tome kao opciji za vaš sajt. Funkcije kao što su CRM  integracija, API povezivanje, i event management su samo neke od opcija koje mogu uticati na konačnu cenu sajta 아이 머큐리 펌웨어.

Izgled je bitan

cena-web-sajta

Dolazeći do onoga što vidimo na površini, da li ste ikada pogledali završnu obradu jednog Lamborginija ili Ferarija? Boja je besprekorna, sve je savršeno uklopljeno, ništa ne zveči, ukupni zanatski radovi su zadivljujući. Uporedimo to sa završnom obradom prosečnog rent-a-car automobila 지금은. Jeftina farba, unutra sve zvecka, presvlake su izbledele već posle par pređenih hiljada. Poenta ove priče je ono što bismo mogli da nazovemo glancanjem. Na jednom kraju priče imamo sate i sate provedene u posvećivanju pažnje najsitnijim detaljima, dok sa druge strane imamo automatizovanu proizvodnu liniju koja štancuje nove automobile u vremenu merenom minutima 리니지 팩 다운로드. Ovo je moguće direktno prevesti na jezik dizajniranja web sajtova: što više animacija, rollover-a i glancanja sajt sadrži to je više vremena i kastomizacije uloženo, što utiče na krajni cenovni rezultat. Alternativa su templejti za web sajtove koji, slično sklapanju automobila na traci, ni približno nemaju mogućnost prilagođavanja vašim potrebama i ciljevima, ali završavaju nekakav posao onima koji nisu spremni da plate više Download Unicorn Gundam.

Šta činiti?

Verovatno ne biste išli na kampovanje sa svojim Lamborginijem, jer nije pravljen za to. Specijalizovane funkcije automobila utiču na cenu. Želite nešto što je napravljeno da ide brzo? Koštaće vas više. Želite da se popnete na planinu automobilom? Koštaće vas više. Slično je i sa sajtovima. Kreiranje sajta koji će se istaći u jednoj specijalizovanoj oblasti može dovesti do veće cene.

Sve se svodi na vreme

Automobil će koštati više srazmerno vremenu uloženom u funkcionalnost, tehnologiju, specijalizaciju, završnu obradu… Web sajtovi takođe. Utrošeno vreme direktno se očitava na etiketi sa cenom.

Sa toliko ponuđenih opcija na tržištu automobila i web sajtova teško je doneti pravu odluku. Trebalo bi se rukovoditi potrebama, ciljevima i budžetom. Razumevanje elemenata koji utiču na cenu automobila doprinosi lakšem odlučivanju. Isti slučaj je i sa web sajtovima. Kada shvatite šta utiče na cenu izrade sajta lakše ćete izabrati opcije koje vam odgovaraju.

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This