+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

Prilagodljiv dizajn veb strane (eng responsive web design (RWD) su one koje su prilagođene različitim veličinama ekrana. Takve stranice vam omogućavaju dobro korisničko iskustvo, bez obzira na uređaj koji koristite za pregledavanje. Nije potrebno da razvijate posebnu verziju vaše stranice, jer sada postoje responsive tehnike, kojima se vaša web stranica automatski prilagodi rezoluciji. Ako sada ovaj moj tekst čitate na desktop računaru, probajte isti da čitate na tabletu ili na mobilnom uređaju i primetićete određenu razliku u dizajnu, ali i ne u konzistentnosti dizajna i veličini teksta. Sve će biti prilagođeno tačno rezoluciji vašeg uređaja. Responsive dizajn Vam omogućava brže i efikasnije kretanje kroz web sadržaj, tako što vam broj koraka do željenog sadržaja svodi na minimum.

responsive-web-dizajn

Web stranice koje su prilagođene pametnim telefonima i tabletima imaju i imaće ogromnu prednost u budućnosti. Zašto? Trend korišćenja web-a putem tableta i mobilnih telefona je ogroman i u sve većem porastu. Prema nekim istraživanjima u Sjedinjenim Američkim Državama, predviđa se da ćemo web stranice za nekoliko godina češće pregledavati mobilnim uređajima nego desktop računarima. Zato je važno prilagođavanje svim rezolucijama.

Responsive postaje realna potreba

Istraživanja pokazuju da trend responsive sajtova naročito u svetu konstantno raste. U 2013. ovaj trend je naglo porastao. Ono što je takođe zanimljivo je da broj aplikacije za mobilne telefone opada. Kad kažem opada mislim na opštu zainteresovanost kod korisnika. Često se instalira gomila aplikacja na vašem telefonu, od kojih koristite kasnije 3 do 4 maksimalno.
Što se responsive dizajna tiče, čak ga je prihvato i spori  Microsoft koji je imresionirao svojim novim dizajnom. Još važnije, Google je još pre dve godine uveo RWD kao SEO best practice.

Prednost nad konkurencijom

Odlučite li se za izradu uz pomoć responzivnih tehnika, sigurno ćete imati veliku prednost u odnosu na konkurenciju. Posetiocikoji budu dolazili na vaš web sajt moći će da joj lako pristupaju bez obzira na rezoluciju. Krenite već danas u dizajn novih stranica ili redizajn postojećih!

 

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This