+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

Sve pohvale za preduzetnike gde god da su – njihova energija i inspiracija su esencijalni za zdrav biznis ekosistem. Ali žutokljuncima u ovom svetu često nije dovoljan samo entuzijazam, pa ih nedostatak percepcije dovodi do dramatičnih neuspeha.

Agencije se svakodnevno susreću sa uspeha željnim vlasnicima novih biznisa, koji žele da prebrzo uskoče u web dizajn projekte. Iako je web sajt nesumnjivo jedna od najkritičnijih tačaka u arhitekturi vašeg plana za uspeh, ipak je izuzetno važno da vaš posao ima čvrsto utemeljenje pre nego što platite izradu sajta celestial kite. Primeri koji slede su izvučeni iz realnih životnih situacija, i trebalo bi da im posvetite malo vremena.

 

GREŠKA #1 – Niste istražili tržište pre nego što ste angažovali dizajnera

Ne tako davno, jedan e-commerce projekat uopšte nije ispao dobro, pre bismo rekli da je sve loše završeno. Žena koja se obratila dizajneru, nazovimo je Anđela, je pravila kastomizovane majice. Izlagala ih je na prikladnim događajima, kao što su ulični sajmovi i muzički festivali, ali bez velikog uspeha u prodaji Free download of high-quality sound quality.

Umesto da istraži moguće uzroke neuspeha (Pogrešno tržište, recimo?), ona je zaključila da će se njene majice online sigurno prodavati samo tako. Razmislimo jedan minut. Ako ste već bili lice u lice sa pravim kupcem za vaš proizvod i on ga nije kupio, šta vas navodi na pomisao da će onda on to da učini online Intel mkl?

Nažalost Anđela je pronašla web dizajnera koji je zanemario očiglednu manu postavke celog biznisa i posegnuo je za lepim delom njene ušteđevine (uz cenu veću od one koju je ona realno mogla da sebi priušti). E-commerce sajt je napravljen, uz to uopšte i nije bio loš, ali je ceo projekat propao i zatvoren je za manje od godinu dana od pokretanja.

Istina #1: Ni najbolji dizajn ne može da popravi lošu biznis ideju j Golf Buddy.

 

GREŠKA #2 – Vaša ideja je tako sjajna da vam biznis plan uopšte i ne treba

Postoji određena mitologija vezana za startup projekte: i HP i Apple su pokrenuti u garažama, Dell je započeo u studentskoj spavaonici, YouTube je plod iznenadne inspiracije. Istina je nešto što se u potpunosti razlikuje od ovoga. Tako da, prokleti bili legendarni preduzetnici, priprema uopšte nije loša stvar ako se upuštate u novi biznis Download php mp3.

Evo i priče koja to ilustruje. Sredovečni bračni par je imao iskustvo koje im je promenilo život kada su tokom odmora u Indiji naišli na opskurni suplement za zdravu ishranu. Odjednom su iskusili vitalnost i oštroumnost kakvu nikada ranije nisu doživeli.

Voljni da podele svoje otkriće sa zapadnim svetom, kao i da se penzionišu na spektakularan način, unajmili su kreativnu agenciju da im kreira ljubak brend identitet i e-commerce sajt Download Kang Kyung-ok Sulhee. Sve to je plaćeno ušteđevinom spremanom za stare dane, uz sve prateće penale zbog ranijeg povlačenja novca sa računa.

Na dan lansiranja sajta par je pozvao menadžera projekta, i saopštio mu da posao ne može da bude pokrenut jer nisu nabavili dozvole potrebne za uvoz i prodaju preparata u SAD, kao i da ne znaju kako i da li mogu to da urade. Pokušali su da modifikuju ponudu ali i nakon 18 meseci nisu bili ni blizu tačke u kojoj će uloženo početi da im se vraća.

Istina #2: Stvarno bi trebalo da proverite da li je vaša ideja ostvariva pre nego što opljačkate sopstveno gnezdo da biste platili za izradu sajta Download Google Font.

 

GREŠKA #3 – Zanemarivanje neophodnosti jedinstvenog internog mišljenja i nastupa

Još jedna frustrirajuća situacija za web dizajnera je ona kada projekat koče problemi nastali usled neusaglašenosti stavova kod klijenta. Treći scenario ćemo nazvati Pelosi & Ashcroft Partners, LLC (P&A). Inteligentni i uspešni profesionalci, P&A glavešine su napustili udružene snage korporativnih zaposlenih, i pokrenuli sopstvene konsultantske usluge 007 Skyfall. Želeli su uglancan, profesionalni web sajt, koji bi ojačao njihove preporuke i želeli su ga brzo. Pošto su sa odabirom dizajnera počeli u kasnu jesen, bili su nestrpljivi da to zavedu kao trošak u toku iste fiskalne godine pa su, što je inače redak slučaj, platili ceo posao unapred.

Projekat je naišao na nevolje od samog početka pošto je veoma brzo postalo jasno da partneri imaju sasvim različite vizije o tome kako bi sajt (a verovatno i partnerstvo) trebalo da izgleda 일개인적무림. Jedan je želeo kastomizovan dizajn, dok je drugi smatrao da neki jeftiniji templejt sasvim dobro radi posao. Jedan je želeo ultramoderan izgled, dok je drugi zagovarao konzervativniji pristup. Jedan je želeo da content marketing bude sredstvo za pribavljanje novih klijenata, dok je drugi to smatrao beskorisnim u njihovom poslu gde su lične preporuke od velikog značaja 존윅 리로드 자막.

Sastanci su uskoro prerasli u terapijske sesije, dok je menadžer projekta pokušavao da makar donekle izmiri dva stava da bi se posao uopšte pomerao ka napred. Nakon skoro godinu dana dizajner je mogao da završi verziju oko koje su se oba partnera nekako složila.

Međutim ni godinu i po posle toga sajt još uvek nije pokrenut, zato što P&A još uvek ne mogu da se slože oko sadržaja, iako sajt poseduje content management sistem, i teoretski bi oni sami mogli da dovedu projekat do kraja. Da li će se to zaista i dogoditi ostaje nepoznato, budući da je „terapeut“ otišao svojim putem.

Istina #3 Web dizajner nije biznis konsultant – on ne može da reši vaše unutrašnje probleme.

 

Kako da izbegnete pravljenje ovakvih grešaka?

Ako krećete u biznis prvo uradite domaći. Iako vam verovatno nije potreban skupoceni biznis plan izrađen od strane diplomaca Harvarda, neophodno je da uložite malo razmišljanja u svoj poduhvat, pre nego li u njega uložite i svoj teško stečeni novac.

Uz samo malo pripreme bićete spremni da sarađujete sa web dizajnerom, što će za rezultat imati web sajt koji je moćan alat za biznis i marketing.

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This