+ 381 64 17 39 157 office@cyclopdesign.com

CSS animacija, infinite scrolling, novi SEO izazovi i još mnogo toga

 

Kategorija web dizajna je nešto što zauzima pažnju mnogih. Informativni članci o svemu od UX (user experience) načina rada sa klijentima, psiholoških tema, do A/B testing-a, pojavljuju se jednostavnom pretragom pojma „web dizajn“. 2014 je donela mnnogo novih pitanja i nedoumica na ovom polju.

„Responsive“ je reč upotrebljavana gde treba i gde ne treba više od bilo koje druge. Svi su opsednuti time da njihov sajt bude perfektno dostupan na svim uređajima. U isto vreme različiti načini skrolovanja su dobili na popularnosti, a sklonost ka flat dizajnu je posebna priča bootcamp 6 다운로드.

Činjenica je da je u pitanju veoma živahna oblast. Postoje tomovi diskusija ali neke teme su češće i vidljivije od drugih. Čak i pored takve situacije lako se može desiti da promašite neke od dovitljivijih zapažanja, ukoliko niste stalno uključeni na najbolje izvore vrhunskih web dizajn informacija. Ovaj članak bi trebalo da vam bude od pomoći u tome.

 

1. Tipografija

tipografija

Ova tema je toliko očita da je verovatno čudno što je uopšte pominjemo. Još čudnije je što joj je trebalo toliko vremena da postane bitna. Tipografija je prečesto kriminalno zapostavljen segment web dizajna. Fontovi upotrebljeni u okviru vašeg dizajna određuju čitljivost, a samim tim i značaj sadržaja kao celine. Načinom na koji se vaš tekst pojavljuje možete preneti raspoloženje, osećanja, kreativnost i kredibilitet. Stoga je neverovatno važno da budete sigurni u to da vaš tekst prenosi pravu poruku 지식채널e 오프닝.

 

2. Minimalizam, flat dizajn

top-web-design-topics-2014-2B

Minimalistička revolucija ove godine nastavlja dominantno prisustvo u umovima dizajnera, i nije čudo što drži poziciju među prve tri teme u diskusijama o web dizajnu.

Flat dizajn naglašava tipografiju i dobro funkcioniše sa RWD (responsive web design). On je centralna tačka svetog trojstva vrućih web dizajn tema 2014. on je taj koji daje čist, beli prostor u okviru koga je moguće prikazati najbitnije elemente web stranice. Flat i minimalistički elementi objedinjuju najtraženije, najviše diskutovane i najimitiranije dizajne u svetu današnjice.

Skeuomorfizam je prepustio upravljač , i u doglednoj budućnosti ga neće opet preuzeti od nematerijalnih i više imaginativnih umetničkih senzibiliteta Download Mr. Kodak's font. Krivine, senčenja i realizam nisu toliko seksi kao što su to dvodimenzionalne linije i oblici.

 

3. Responsive dizajn

flat-dizajn

Ukoliko niste primetili koliko je RWD bitan ove godine onda verovatno niste obraćali mnogo pažnje na ovu temu uopšteno. Osiguravajući savršenu čitljivost i atraktivan rendering bez obzira na veličinu ekrana, RWD je obezbedio sebi mesto jednog od najpominjanijih termina u 2014. Stepen do koga je moguće prikazati web sadržaj bez žrtava u estetici se ubrzano uvećava, zahvaljujući i sve češćem korišćenju tipografskih elemenata u kreiranju responsive sajtova.

Postalo je veoma moderno kreirati slike, animacije i ostale efekte namenjene ekranu u responsive varijanti od samog početka. Glavna korist od responsive pristupa je da ne morate praviti višestruke verzije sajta, niti ćete morati da uvećavate marketinške troškove da biste ubedili publiku da daunloduje vašu aplikaciju 조선일보체.

Sve u svemu, postoji još mnogo nevolja vezanih za RWD. Samo zato što je trenutno toliko popularan ne znači i da ga je jednostavno napraviti. Mada pošto je toliko tražen u ovom trenutku mnogi dizajneri će morati da reaguju ako im klijent postavi zahtev za uključenje RWD-a u njihov sledeći projekat. Ipak je 2014. prva godina u kojoj je mobilna pretraga  mreža prestigla onu sa desktopa. To znači da RWD neće tako lako nestati sa scene i iz žargona.

 

4. Kompatibilnost pretraživača

kompatibilnost-pretrazivaca

Ovo je tema smeštena odmah iza responsive priče Download the Wicked Song. Zapravo su ove dve stvari toliko usko povezane da se obično izgovaraju jedna za drugom, u istom dahu. Verovatni i zbog toga što responsive dizajn podrazumeva da će vaš dizajn raditi ne samo na različitim uređajima već i na različitim tehnologijama koje koriste različite brauzere.

Svi su zabrinuti zbog činjenice da mnogi stariji korisnici nikada ne apdejtuju svoje pretraživače. Na sreću broj IE7 korisnika polako klizi ka nuli, a neki od novijih IE pretraživača su skoro pa pristojni.

 

5. Parallax scrolling

parallax-scrolling

Naš stari znanac, još jedna od tema koja je potrošila sate tipkanja pred ekranom. Ova interesantna dizajn tehnika, i preovlađujući web trend, doživela je ozbiljnu revitalizaciju tokom 2011. i od tada se vrzma po autoritativnim web dizajn krugovima python 웹 다운로드. I posle tri godine još uvek je vrela tema za raspravu.

Većine energije tokom ovih rasprava odlazi na pitanje šta to ona uopšte dodaje web dizajnu, da li je ili ne beskoristan dodatak, ili je možda interesantan efekat koji daje dubinu i intrigantnost vašem sajtu. Parallax scrolling je nesumnjivo vizuelno atraktivan element na bilo kojoj web stranici, ali kao i većina dobrih stvari mora biti korišćena sa skromnošću. Različita brzina kretanja elemenata u prvom planu i pozadini stvara utisak kretanja, što je dobro ukoliko ne izazove neudobnost i mučninu usled preteranosti.

 

6. Infinite Scrolling

infinite scrolling

Infinite skrolling, ili beskonačno skrolovanje, kao i njegova povezanost sa SEO je još jedno od uobičajenih mesta na kojima se ove godine zadržava pažnja web dizajnera 품 삼국. Deo ovoga je i tekuća dvoznačnost sajtova sa parallax i infinite skrolingom. Oni nisu jedno, ali često su kombinovani u različitim web dizajnima, a često ih i mešaju.

U svakom slučaju beskonačno skrolovanje je potpuno zasebna stvar. Samo ime ukazuje na to da se dužina stranice povećava proporcionalno unosu novih podataka. Primer kako ovo funkcioniše pred očima vam je svakodnevno na Twitter ili Facebook nalogu.

 

7. CSS animacije (cascading style sheets)

css-animacije

Iako je o ovoj temi poprilično diskutovano ona još uvek nije dobila količinu pažnje koju zaslužuje. CSS animacije su jedna od najinteresantnijih, inovativnih i uzbudljivih web dizajn tehnika koje su se zahuktale u poslednjih par godina. Iako su tu još od devedesetih tek sada su naišle na široku podršku i prihvaćenost Free download of KakaoTalk pc.

CSS animacije koje se dans primenjuju jedan su od primera koliko mobilni UI (user interface) utiče na web. Vidljivo je da se stranice na web sajtovima sve više kreću ka android/iOS uzorima, što je trend čijem se nastavku nadamo. Sve što ulepšava pretragu ne može da škodi.

 

8. Ambient Video Backgrounds

video-background

Ambijentalni video u pozadini sajta je postao narastajuće popularan trend u web dizajnu tokom 2014. Ovakav pristup dodaje dosta šmeka dizajnu a moguće ga je primeniti bez mnogo muke. Na osnovu nekih istraživanja većina web developer-a ne podnosi video pozadine. Primedba koju imaju je da to ne doprinosi sadržaju sajta, odvlači pažnju posetioca sa primarnih tema i usporava download. Ovako oštar stav možda i nije utemeljen na realnosti pošto je većina komentara na ovu temu ipak preovlađujuće pozitivna Download Three Kingdoms 11 pk.

 

9. Pokušaj svrgavanja nj.v. Sadržaja sa trona

sadrzaj-web-sajta

Izgleda da postoji određen broj ljudi koji smatraju da sadržaj više ne zauzima kraljevsku poziciju u web dizajnu. Oni koji svoju karijeru posvećuju proizvodnji sadržaja visokog kvaliteta imaju puno pravo da se sa njima ne slože.

Pretedenti na presto su u zavisnosti od toga ko zastupa koju teoriju sledeći: distribucija, marketing, pakovanje ili neodređena formulacija „bilo šta korisno“. Argumenti su da sadržaj sam po sebi ne znači ništa bez publike. Šta je epilog? Ukazivanje korisnicima na najvažnije elemente web stranice bi trebalo da bude vrhunski prioritet za svakog web dizajnera. Ukoliko sadržaj nije najvažniji onda je u opštem interesu da se svi usaglase oko toga šta jeste bitno.

 

10. SEO neće postati jednostavniji

SEO

Evo kako stvari stoje: SEO (search engine optimization)  je pod direktnom nasumičnom komandom Google-ovih saopštenja, obično nonšalantno prenetih masama od strane Matt Cutts-a u njegovim video blogovima Download The Gwangmyeong Mang mp3. Suština priče je da su pravila poprilično izmenjena, i opet će biti.

Kolibri, pingvini i pande (Hummingbirds, Penguins, Pandas) nisu samo slatke male životinje. To su imena algoritama od kojih se svet trese na drugačiji način. Utiču na sve od strukture stranice do optimizacije ključnih reči. Poenta je u tome da je u pokušaju da anulira „blackhat“  SEO taktike Google u potpunosti izmenio SEO nauku i umetnost, nebrojeno puta tokom prethodnih godina.

I tu nije kraj. Ove godine smo videli propast gostujućih blogera, napuštanje obeležavanja autorstva, a sigurno pretraživanje je dobilo ekstremno vredne podatke od naših pohlepnih shvatanja. Igra se i dalje menja, što znači i da će igrači morati da se menjaju. Što će opet dovesti do mnogih diskusija unutar web dizajn zajednice.

Share this:

Pin It on Pinterest

Share This